Wist je dat de Solvelders al meer dan 25 jaar bestaan?

Wist je dat we  twee herenteams (masters) tellen, maar daarnaast ook  verscheidene jeugdploegen én van juni tot augustus volledig overschakelen op beachvolley?
Wist je dat we gewoon een keitoffe club zijn?

 


Tot nu

"De Solvelders" bestaat als volleybalclub intussen meer dan 25 jaar. Het is in die periode steeds de ambitie geweest om oud-volleyballers, of sportievelingen in het algemeen, degelijk recreatief volleybal aan te bieden, waarin (spel)plezier voorop staat.

De club ging jaren als feitelijke vereniging door het leven, waarbij een aantal van de seniorenleden de bestuurstaken op zich nemen. .

In mei 2018 werd onze feitelijke vereniging een VZW, voornamelijk om reden dat we organisatorisch stappen moesten maken om onze intussen opgestarte jeugdwerking (zie verder) in goede banen te kunnen blijven leiden.

Van oudsher is er één activiteit die we jaarlijks herhalen, namelijk een beachtornooi, dat we de eerste zondag van juli organiseren op de 3 zandterreinen naast de sporthal in TW. Hier komen zo'n twintigtal regionale ploegen van 3 of 4 spelers aan beachvolley toe.

De jeugd Nu

Sinds 2015 kent onze club een nog steeds evoluerende jeugdwerking, waar we met recht en reden trots op mogen zijn.

Wat begon als een idee van enkele senioren om aan onze eigen kinderen training te geven, eventueel aangevuld met wat kinderen uit het Tieltse, is ondertussen uitgegroeid tot onze hoofdactiviteit. .

Op amper enkele jaren tijd is het ledenaantal onverhoopt verviervoudigd, wat niet wegneemt dat wij nog steeds kwaliteit (boven alles!) aanbieden. Hoe? Simpelweg door toptrainers (nationaal A-diploma, ex-eredivisie, internationale ervaring, etc.) de leiding te laten nemen. Bij ons staan er ook geen jeugdspelers of hoofdtrainer of coach voor een jeugdteam.

Er zijn intussen 6 grote leeftijdscategorieën in onze jeugdwerking, die meer dan 80 (!) actieve spelertjes telt. Elk van deze groepen wordt geleid door een gediplomeerde trainer, aangevuld met een aantal losse, maar gemotiveerde, medewerkers. Zodoende bieden wij ongeveer per 5 à 10 kinderen één trainer aan, wat - in alle bescheidenheid - ongeëvenaard is bij eender welke club in de regio. En dan spreken we nog niet over de kwaliteit van die trainers (zie hoger).

Vanaf seizoen 2016-2017 namen we met onze jeugdspelers jaarlijks deel aan een 4-tal regionale tornooien (met bevriende clubs), en vanaf jaargang 2017-2018 evolueerden de oudste en meest onderlegde groepen, richting een competitieformat, waarmee we intussen (september 2018) gestart zijn.

De Senioren (masters) Nu

Op dit moment bestaat ons seniorenniveau uit twee herenteams, die aantreden in het liefhebbersverbond 'VLM Brabant'. Daar spelen zij elke week gemiddeld één wedstrijd- respectievelijk in eerste en tweede provinciale. 

We tellen ruim 20 mannelijke senioren-leden. Sinds enkele seizoenen is dat getal min of meer stabiel, met kleine declinatie neerwaarts. Elk seizoen komen en gaan er telkens wel enkele spelers. Sommigen achtten zichzelf (stilaan) te oud geworden, anderen raakten geblesseerd. Oud-competitiespelers vonden - en vinden nog steeds - de weg naar onze recreatie.

Thuismatchen gaan voor beide teams door op dinsdagavond. In competitieluwe periodes oefenen we tegen elkaar of organiseren we vriendschappelijke wedstrijden. Tijdens de zomermaanden wordt er op de zandterreinen in de Ralisweg beachvolley beoefend.

Samen in het zand

Sinds verschillende jaren liggen er ook 3 beachvolleybalvelden naast de Sporthal.

Na het reguliere seizoen duiken we  het zand in om elke woensdag samen te beachvolleyballen. Geregeld geven we ook beachtraining aan onze jeugd.

Het is tevens de eerste plaats waar onze masters aangevuld worden met jeugdspelers uit onze U15 en U17.