Wie zijn wij?

In 1997 besloten een aantal voetballers hun voetbalschoenen aan de haak te hangen. Om nog een beetje in beweging te blijven, besloten ze zich te verdiepen in de edele kunst van het volleybal. De geboorte van de club “de Solvelders” was een feit. Gelet op de destijds overwegend Tieltse insteek, nam de club haar intrek in de sporthal 't Solveld te Tielt-Winge, waar zij ook nu nog is gehuisvest.

"De Solvelders" is een recreatieve volleybalclub, bestaande uit twee (heren) seniorenteams en een jeugdopleiding.

De seniorenteams (leeftijden variërend van 28-55 jaar) spelen allebei in dezelfde liefhebberscompetitie, nl. VLM Brabant. Dit biedt hen de gelegenheid zo'n 20-tal wedstrijden per seizoen te betwisten, lopende van september tot mei. De meesten onder hen hebben een achtergrond bij 'echte' competitieploegen, en proberen nog steeds een degelijk niveau te halen. Wellicht kan je ons vergelijken met een modale tweedeprovincialer in de echte competitiereeksen.

Anno 2016 is er ook al heel wat interesse van verscheidene dames om een heus damesteam op poten te zetten, maar zover is het nog niet. Wellicht is dat iets voor volgend seizoen. Ben jij een sportieve vrouw die deze uitdaging ziet zitten? Mail dan zeker nog ons (info@volleysolveld.be).

Het is tevens nog steeds de ambitie van de Solvelders om naast deze liefhebberscompetities ook een duurzame, louter recreatieve speelgelegenheid (nieuwe leden altijd welkom!) te creëren. Dit trachten wij te verwezenlijken tijdens vakantieperiodes op dinsdagavond (21u). Zie onze kalender op deze website. In de maanden juni, juli en augustus trekken we onze zomertenues aan en spelen we beachvolley op onze buitenterreinen, eveneens op dinsdagavond (19u30).

Onze vereniging is echter veel meer dan alleen volleybal spelen. Ook vriendschap, ploeggeest en samen afspreken naast de volleybal, dragen wij hoog in het vaandel. Geregeld trekken wij samen op (avond)uitstap en éénmaal per jaar vieren we onze kameraderie op een heus Ardennenweekend.