Nieuws

Ben je op zoek naar documenten (jouw factuur, attest mutualiteit, etc) of foto's van de Solvelders? Deze staan allemaal klaar voor jou op Twizzit.

De Solvelders webshop is live...

Na enkele jaren gedwongen pauze door Corona organiseerden we dit jaar weer ons beachtoernooi. De weergoden waren ons goed gezind en trakteerden ons op stralend weer. 18 ploegen, waaronder ook verschillende ploegen met eigen spelers en speelsters, streefden naar eeuwige roem op de jachtvelden van 't Solveld.

 

Onze tweede editie van de welkomstdag startte met een verfrissende regendouche waardoor we alle activiteiten snel van buiten naar binnen verplaatsten. Maar een buitje schrikt een echte Solvelder niet af.

Twizzit toont je steeds de laatste versie van de competitiecalender van jouw team. Jammer genoeg laat Twizzit (nog) niet toe om deze calender te synchroniseren met de agenda op je telefoon (iPhone of Android) of je PC (Outlook).

Wens je toch graag je competitiecalender meteen op je telefoon, dan kan je subscriben op de kalender van jouw team.

Sponsors

Aankomende matchen & evenementen

OVER ONZE CLUB

Solvelders....een gekke naam voor een volleybalclub, niet? We kennen dat woordje immers enkel vanuit de betekenis 'met iemand sollen', of 'die laat niet met zich sollen', wat zoveel betekent als iemand al dan niet voor de gek houden.

Een beetje sportman of sportvrouw laat allerminst met zich sollen. Dat zou alvast één insteek voor onze clubnaam kunnen zijn. Over ons loop je niet heen, want wij gaan voor elkaar en voor onze club door het vuur! "Geen platte jatten hier", zoals dat wel eens op zijn Tielts wordt gesteld.

Tweede manier om onze clubnaam als woord te ontleden, is pas écht interessant. Reeds in de middeleeuwen bestond er blijkbaar een soort balspel, dat "sollen" heette. Het Nederlandse woord sollen komt dan ook voort van het Franse souler of soule, waarover het woordenboek ons leert: ‘houten of leren bal; spel met die bal’.

Niemand weet zeker of sollen met de handen of de voeten werd gespeeld, maar wij gaan graag uit van het eerste. Sollebal wordt dan al snel volleybal, de sport die ons allen zo na aan het hart ligt.

Waar veel clubs bottom-up ontstaan, is dat bij ons net andersom. Lekker dwars doen, ook dat is des Solvelds. Onze club heeft twee decennia bestaan uit twee of drie seniorenteams, zonder jeugdploegen. Wanneer er eens iemand van pakweg 27 jaar aansloot, was dat een jonkie. Als voorzitter kan ik het weten, want die 27-jarige destijds... was ikzelf!

How times have changed! Triple digits inzake aantal jeugdspelers, op elk echelon ondersteund door trainers met kunde én toewijding. Van 3 jaar (Multimove) tot 17 jaar, we bestrijken het hele gamma. Daarbij onze clubleuze niet vergetend: 'Wij zoeken niet de beste Solvelder, maar het beste in elk Solvelder". Wij spelen en trainen om goed/beter te worden, maar geven daarbij iedereen een kans, en hechten veel waarde aan inzet en engagement.

Hopelijk kan ik dit voorwoordje binnenkort updaten met de mededeling dat we een volwassen heren- en damesploeg op de been hebben kunnen brengen. Dat blijft toch een beetje de betrachting... een club die het regionale weekend domineert: wanneer je ook binnenkomt, er is een leuke match aan de gang, waar knap spelvertoon, sfeer en gezelligheid, hand in hand gaan. Tot aan de toog, bij de nabespreking!

Gio Havet - Voorzitter

© website powered by Twizzit.com